Sådan inddrager du haven i huset

Haven og huset danner tilsammen en helhed, men adskiller sig ofte for meget fra hinanden til at danne en smuk helhed. Hvor folk bruger meget tid og energi i huset, er haven ofte dårligere oplyst. Det er en skam, for haven giver også et bestemt udtryk til dit hjem. Inddrag derfor haven med huset, og sørg for at skabe en helhed. Der er to måder at gøre dette på. Først og fremmest kan du inddrage haven med huset ved at lægge et tag på huset. Dette ‘forlænger’ glæden ved at bo i haven. Til gengæld kan du inddrage haven i huset ved at vælge én boligstil, både til inde og ude. Nysgerrig, hvordan du kan tackle dette? Så læs hurtigt videre!

Inddrag haven med huset: gå efter et tag
Ved at lægge tag på huset forstørrer du huset optisk, når du er indenfor. Derudover skabes der automatisk en helhed mellem haven og huset. Der findes forskellige typer tage. Overvej for eksempel en veranda eller en pergola. Verandaer ses ofte i baghaven i Holland, i mange forskellige materialer og størrelser. En stålveranda er populær i disse dage, men du kan også vælge træ eller plast.

Vælg en boligstil til inde og ude
Der er mange forskellige livsstile. Tænk for eksempel på en skandinavisk stil, eller på landlig, moderne eller romantisk. Mange baserer ofte deres interiør på en boligstil. Dette skaber et sammenhold i huset, så haven ikke længere hører smukt til. Når man i et vist omfang implementerer denne boligstil i haven, er der mindre kontrast til indersiden, hvilket sikrer mere ro.

Har du et landligt interiør? Stil derefter et træhavesæt udenfor med lette hynder i. Sørg for bål udenfor, fx ved at stille et bålbord op. Dette understreger den landlige stil.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *