Bøgehæk

Bøgehækken kan trods alt plantes i enhver ønsket højde, er tilgængelig hele året rundt og er billig i forhold til andre typer hække. Desuden kræver bøgehæk relativt lidt vedligeholdelse, den beholder sine blade om vinteren, vokser næsten overalt og er nem at plante selv.

Der er også mulighed for at vælge mellem røde og grønne blade. Der er nok grunde til at vælge denne hækart. Vi skelner mellem tre typer bøgehække, nemlig avnbøg (Carpinus Betulus), grøn bøg (Fagus Sylvatica) og rødbøg (Fagus Sylvatica Atropunicea). I denne artikel ser vi nærmere på den sidstnævnte variant. Vi deler tips om plantning af en rød bøgehæk.

Den røde bøgehæk

Selv om rødbøgehækken er meget almindelig i Danmark, er grønbøgen i overtal. I nogle tilfælde er det utvivlsomt et spørgsmål om smag, men i andre tilfælde er der en logisk grund til det.

Red Beech er faktisk en prisklasse højere. Denne prisforskel skyldes, at Red Beech er mere eksklusiv i sin art. En grøn bøg producerer jo nye frø hvert år og dyrkes derfor i massevis. Den røde sort derimod producerer frø uregelmæssigt: i nogle tilfælde kan det tage tre til fire år, før der kommer nye frø.

Før plantning af en rød bøgehæk: køb

Når du køber en rødbøgehæk, er det tilrådeligt at finde ud af, fra hvilken producent hækken stammer. Der er forskel på den måde, som de forskellige producenter dyrker på. Forskellen ligger primært i kvalitet i forhold til kvantitet. Producenter, der går efter kvantitet, planter deres røde bøgehække tæt sammen for at få mest muligt ud af deres jord.

Men de producenter, der prioriterer kvalitet, vælger færre planter pr. løbende meter. Ved at give rødbøgehækken mere plads til at vokse, vil de nederste grene også få sol og vokse til en fuld hæk fra top til tå. Hos Haag-Heg lægger vi stor vægt på kvaliteten af rødbøgehækplanter og kan sikre dig en god tæthed i vores hække.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *